ProjectenDIGIBORD-ICTDIGIBORD


Overhandiging van de Beamer

Digibord-ICT ondersteunt 'Het Succes van Wedde`

“Stichting Wedde dat ’t lukt” heeft tot doel: In Wedde en Wedderveer (gemeente Bellingwedde) met elkaar, voor elkaar te zorgen in de breedst mogelijke zin van het woord om de leefbaarheid in het dorp te behouden en verder te ontwikkelen.

Dankzij het zorgproject kunnen oudere en hulpbehoevende inwoners in dit Oost-Groningse dorp langer thuis blijven wonen.
In januari 2015 is vanuit de dorpsraad de stichting 'Wedde dat ’t lukt` opgericht.
Door het oprichten van deze zelfstandige en onafhankelijke organisatie hebben de inwoners  de regie in handen gekregen om ‘met elkaar voor elkaar te zorgen’.
De slogan in Bellingwedde: “Zorgverleners en noabers: een ideale combinatie”is dan ook treffend te noemen.

Hulpvragen van bewoners krijgt Renate Bruin die sinds maart 2015 werkt als dorpsondersteuner vaak rechtstreeks via de telefoon of tijdens het spreekuur, maar ook vaak via  de Wmo-consulente van de gemeente of vanuit de huisartsenpraktijk. ‘Dokter Berg is een hele geliefde dorpsdokter die flink wat krediet heeft opgebouwd in Wedde. Zijn rol in het dorp is zowel medisch als sociaal. Hij is daarom de ideale verbinder tussen de formele en informele zorg.’ Bruin weet voorbeelden te noemen van mensen die dankzij Wedde dat ’t lukt langer in het dorp kunnen blijven. ‘We hebben bijvoorbeeld geregeld dat een ouder echtpaar niet alleen thuiszorg kreeg, maar dat ook vrijwilligers kwamen voor de tuin en de boodschappen. Je ziet duidelijk een positieve sfeer ontstaan in het dorp.’

De slogan in Bellingwedde: “Zorgverleners en noabers: een ideale combinatie”

 Overhandiging van de Beamer De mensen achter het project 'Wedde dat het lukt`

Terug naar de vorige pagina

CONTACTCONTACT

Adresgegevens:
Digibord-ICT BV
Transportweg 94
9645 KX Veendam
Routebeschrijving
Tel: 0598-713914
Fax: 0598-713915
E-mail: info@digibord-ict.nl